Foredragsholder og fortæller

Aase Helveg Povlsen
Foredragsholder og fortæller Aase Helveg Povlsen

Barndomshjemmet var Landsgrav Friskole, hvor mine forældre var lederpar.

Efter endt læreruddannelse var jeg ansat på forskellige folkeskoler og private skoler. Jeg blev beskikket censor i engelsk for undervisningsministeriet. Fik ansættelse på Sorø Gymnastikefterskole og kom nogle år senere til Herlufsholm Skole.

Headhuntet til Baggesenskolen, Korsør.
Frivillig mentor for unge mennesker.
I ferierne, mens jeg var lærer, brugte jeg meget tid som underviser på diverse sprogskoler i England og Østrig, underviste unge polakker i engelsk på UNESCO – camp i  Polen, underviste tjekkiske lærere i tysk i Tjekkiet og var sammen med tre kolleger gæstelærer i  Sverige.

Landsgrav Friskole Vest for Slagelse i 1950erne
Landsgrav Friskole Vest for Slagelse i 1950erne

Desuden har jeg som beskikket  censor besøgt utroligt mange meget forskellige skoler, hvilket af og til har resulteret i anderledes oplevelser. Derudover havde jeg altid god kontakt til min ”franske familie” og det har jeg stadig.