Drømmeøen Madeira

Madeira er et fantastisk sted med en utroligt spændende og dramatisk historie med både sørøvere og nonner, der måtte flygte – alt sammen midt i et fabelagtigt og meget varieret landskab – og klima.

“Det evige forårs ø” og “Atlanterhavets perle” er nogle få af Madeiras tilnavne – og de er alle velfortjente. Der er to store, Madeira og Porto Santo, og nogle mindre. Siden øerne blev opdaget i begyndelsen af 1400-tallet har området haft en utroligt spændende historie.

“Madeira – det evige forårs ø”

En gade på Madeira
En gade på Madeira

Madeira har været besat af portugiserne, haft besøg af Columbus, haft slaver og mange overfald af pirater, så nonnerne måtte flygte ind i den dal, der i dag hedder Nonnernes Dal. Det er først i nyere tid blevet muligt at komme dertil uden alt for store anstrengelser. Mange briter benyttede et ophold på øen til at vænne sig til køligere vejr, når de havde været udstationeret i troperne.

Viceabbedissen i klosteret i Lobos
Viceabbedissen i klosteret i Lobos

Winston Churchill besøgte øen flere gange. Oprindeligt var det lidt vanskeligt. Frem til cirka midten af 1900-tallet kunne man kun sejle til øen. I dag kan man flyve og have et herligt ophold med vandring på de gamle levadaer, besøg i vinerier der fremstiller den lokale vin ”Madeira” i mange udgaver.

Højdeforskelle er nogle steder enorme, blomsterne fantastiske hele året og der er både blomster og træer fra store dele af verden. I hovedstaden Funchal er der både mulighed for at komme ned til centrum fra den spændende botaniske have med traditionelle slæder over toppede brosten – og en svævebane, der giver et fantastisk blik ud over byen og det omgivende landskab.

Ronaldo Museum
Ronaldo Museum
Meliá Madeira Mare
Meliá Madeira Mare
Cristiano Ronaldo statue på Madeira
Cristiano Ronaldo statue på Madeira